Ana içeriğe atla

Videosal

Geçtiğimiz günlerde sosyalmedya.co' da okuduğum http://sosyalmedya.co/?s=Cinematique haber üzerine biraz düşündüm. E-ticaret platformları için iyi bir seçenek. Mesela 1v1y magazinde sayfaları gezerken beğenilen ürüne tıklayıp satın alma sayfasına gitmek şahsen hoşuma giden bir uygulama. Şimdi bu tarz video içeriklerinin yaygınlaşmasına hep birlikte şahit olacağımızı düşünüyorum. Sitelerin içinde değil de sosyal paylaşım sitelerinde, özellikle facebook'ta kullanılması yakındır. Yalnız sosyalmedya.co haberindeki videoyu izlerken çıkan noktalara tıklamakta zorlandığımı da belirtmeliyim. 
Aslında entegrasyon sağlanması gereken baş sektör:diziler. Hatırlarsanız Aşk-ı Memnu oynarken karakterlerin kıyafetleri çok ses getirmiş ve birçok site hizmete açılmıştı. Sponsorlar vasıtasıyla dizilerin yayınlarıyla eş zamanlı videoların hazırlanıp sunulması, bu uygulamanın sadece e-ticaret boyutunda kalmayıp fiziki satış yapan perakendecilere ve tasarımcılara da faydalı olacağına inanıyorum. 
Viral video kampanyaları yine bu noktacıklarla bütünleştirilerek daha sık yayınlanabilir. 
Moda haftaları sonrasında tasarımcılar bloggerlara reklam olarak videolarını sunabilirler. Ya da haftayı düzenleyenler bu tarz bi uygulamaya gidebilirler.
Ne kadar hızlı yayılır, kim kaymaktan nasibini alır birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Unvan Delisi

Başlık unvan delisi çünkü durumun en net ifadesi bu. Twitter hesabında herkes CEO. İşin ilginci gerçekten bir şeyler yapanların, küçük ya da büyük kendi işini başarıyla yürütenlerin tevazusu. Kurucu kelimesi bile yok çoğunda. Peki hiç kimseyken hatta çabalamazken kendine unvan yakıştırmak niye? Ben bunu gerçekten anlayamıyorum. 1. sınıftan, mezun olana kadar Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini sayısal olmayan her derste neredeyse gördük, görmediysek değindik. 5 kategoride olan bu ihtiyaçlar tamamlandıkça bir üst seviyedeki ihtiyacı tatmin etme arayışına girmek olarak açıklayabilirim kendimce. 1. Fizyolojik gereksinimler (nefes, besin, su, cinsellik, uyku, denge, boşaltım) 2. Güvenlik gereksinimi (vücut, iş, kaynak, etik, aile, sağlık, mülkiyet güvenliği) 3. Ait olma, sevgi, sevecenlik gereksinimi (arkadaşlık, aile, cinsel yakınlık) 4. Saygınlık gereksinimi (kendine saygı, güven, başarı, diğerlerinin saygısı, başkalarına saygı) 5. Kendini gerçekleştirme gereksinimi (erd

Hatırımda

Bir güzelfikirle korona günlerinde karşınızdayım. Ben ağustosun ortasından beri evde olduğumdan karantina benim hayatımda bir değişiklik yapmadı. Yoksa bol bol okuyup yazmak için yeni fikirler için ve daha bir çok şey için mükemmel bir fırsat şu karantina. Ama yine de keşke her şey eskisi gibi olsa da fırsat bulamasak bu saydıklarıma. İnşallah o günler geri gelecek.. Dönelim fikrime. Aylar oldu fikrim bana geleli gerçi, her neyse.  Ben aradım taradım bulamadım bir online anı defteri uygulaması. Memono var ama sadece Apple cihzlardan bağlanılıyor. Yani android koca bir boşluk. iPhone ile olan bağlarımı koparınca ipade indirmek durumunda kaldım uygulamayı ama ipadde resimler olmuyor, ve yazı yazmak bana daha zor geliyor. Sonuç olarak memono öylece duruyor.  Peki bence ne olmalı; *Mail adresi ile uygulamadan ve tarayıcıdan bağlanılabilir bir uygulama erişim kolaylığı sağlar. Cihaz değişimde veri kaybı yaşanmamış olur.  *30 yaş altını hedefliyorum. *Gençler, bu uygulama ile k

Anne Tweet Siliyorlar!

31 Mart gecesi saatleri ileri aldık malum. Twitter'da geyikler dönerken, faydalı tweetler de atılmıyor değildi. NTV de bunu yapmak istedi. Sadece hatırlatmaktı niyeti. "Saatlerinizi geri almayı unutmayın" yazdı. Olabilir. Sonuçta bir insan sosyal medya sorumlusu. Şaşırabilir. Ama ne oldu, tweeti sildi. Olması gerektiği gibi yazdı. Demem o ki, silmeyeydi iyiydi. Onlarca alternatif cümle ile durumu kurtarabilirdi. Esprili bir dille toparlayabilirdi. Sanırım panik yaptı. Eli ayağına dolaştı. Sil tuşuna sarıldı. Napalım. Oldu bir kere. Takipçiden kaçmaz. Daha ne diyeyim.